Zártkapus mérkőzések lennének az olasz bajnokik

A koronavírus által érintett területeken.


A koronavírus-járvány által érintett területeken zárt kapuk mögött rendezhetik az olasz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit.

Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke hétfőn levelet írt az olasz kormánynak, miszerint a találkozók elhalasztása helyett azt javasolja, a fertőzéssel érintett területeken játszó együttesek nézők nélkül lépjenek pályára.

Ennek oka elsősorban az, hogy a nyári Európa-bajnokság miatt a küzdelmeknek május 14-ig be kell fejeződniük.
A sportminiszter Vincenzo Spadafora ugyancsak ezzel a javaslattal élt az olasz miniszterelnök Giuseppe Conte felé. Döntés később várható.

"Fennáll a lehetősége, hogy a következő hetekben a sportesemények zárt kapusak legyenek, ugyanis akkor az emberek könnyebben maradnak otthon" - fogalmazott Maurizio Casasco, az Olasz Sportgyógyászati Szövetség elnöke, aki kiemelte, nem csak a labdarúgásra vonatkozhat a megszorítás.

A Lombardia és Veneto tartományt sújtó koronavírus-járvány miatt vasárnap négy összecsapás - az Atalanta-Sassuolo, a Verona-Cagliari, a Torino-Parma és az Internazionale-Sampdoria - maradt el a Serie A-ban, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Inter normál körülmények között lejátszhatja-e csütörtökön a bolgár Ludogorec elleni Európa-liga visszavágóját.


Most vasárnap a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú Juventus-Internazionale rangadót rendeznének az olasz élvonalban.

A legfrissebb adatok szerint immár heten veszítették életüket, ebből hatan az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban a koronavírus okozta fertőzés nyomán. A fertőzöttek száma meghaladja a 200-t, ebből több mint 170 személyt Lombardiában, több mint 30-t Venetóban tartanak számon.

 

 

Videók