Victor Osimhen: az álmom egy nap ide igazolni

A Serie A legjobb támadója továbbra is keményen dolgozik, hisz az álmát még nem váltotta valóra, ami túlmutat az olasz bajnoki címen és Nápolyon. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


 Victor Osimhen élete formájában játszik, az idei szezonban csak a bajnokságban 21 meccsen 19 gólja van, a Napoli pedig magabiztos, 15 pontos előnnyel menetel bajnoki cím felé. Most őt választották a legjobb külföldi sportolónak, a díjat az olasz külföldi sajtószövetségtől kapta.

„A világ öt legjobb bajnokságának egyikében futballozni csodálatos érzés” – mondta Osimhen az elismerés átvétele után a Skysports cikkében, majd az álmairól beszélt.

„Rengeteg ember tartja a Premier Leaguet a legjobb és legerősebb bajnokságnak a világon, de a Serie A-ban már így is az egyik legjobb helyen vagyok. Keményen dolgozok azért, hogy egy nap valóra váltsam az álmom, és az angol bajnokságba igazoljak, de ehhez tartanom kell a jó formámat.”

A nigériai kiválóság iránt nagy a kereslet, ami nem meglepő: a bajnokságban vezeti a góllövő listát, ő szerezte a legtöbb fejes gólt, neki van a legnagyobb egyéni XG (várható gól) mutatója, de harmincöt kaput eltaláló lövésénél és az ellenfelek tizenhatosán belül elért 156 labdaérintésénél sem tud többet felmutatni senki.

Ha így folytatja, akár már nyáron valóra válhat az álma, a kérdés csak az, kinek a hívására mond majd igent az afrikai gólgép.

Borítókép: Getty Images / NurPhoto / Contributo

Videók