Újra varázsolhat "Ibracadabra"

Ibrahimoviccsal megerősödve várja az AC Milan a Sampdoriát.


Zlatan Ibrahimoviccsal keretében fogadja az AC Milan hétfőn a Sampdoriát az olasz labdarúgó-bajnokság idei első, a szezon 18. fordulójában.

A 38 éves svéd csatár két év után távozott novemberben a Los Angeles Galaxytól, amelyben október 25-én még pályára lépett. A milánói együttesben - amelyben 2010 és 2012 között már játszott, és múlt pénteken jelentett be érkezését - legutóbb 2012. május 13-án szerepelt.

A Milan bajnoki teljesítménye a szezonban messze elmarad a várakozásoktól és a hagyományoktól: 17 forduló alatt 16-24-es gólkülönbség mellett 21 pontot gyűjtött, így mindössze a 11. helyen áll a Serie A tabelláján. Ami bizakodásra adhat okot a milánóiaknak, hogy hétfői ellenfele, a Sampdoria (17.) még náluk is gyengébb formát mutat: a legutóbbi négy fordulóban háromszor kikapott, vendégként pedig nyolc mérkőzéséből hatot elveszített.

A forduló rangadóján az éllovas Internazionale a Napoli (8.) vendége lesz: a milánói együttes legutóbb 1997. október 19-én nyert bajnoki mérkőzést Nápolyban, azóta négy döntetlen mellett kilencszer kikapott.

A címvédő Juventus (2.) a Cagliarit (6.) fogadja, és amíg a torinói alakulat kilábalt kisebb hullámvölgyéből, addig a szezon meglepetéscsapatának egyelőre nem sikerült ugyanez. A Cagliari a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szerzett.

Borítókép: twitter/acmilan

Videók