"Úgy tűnik visszatér a nehéz időszak" - Antonio Conte

Az Inter edzője szerint nincsen értelme panaszkodni.


Antonio Conte, az Internazionale vezetőedzője szerint az olasz labdarúgó-bajnokság csapatainak együtt kell működniük, és el kell fogadniuk a koronavírus-járvány miatti hiányzásokat.

"Úgy tűnik, visszatér a bonyolult, nehéz időszak, ezért egységre van szükségünk, együttműködőnek kell lennünk, hogy a lehető legjobban kezeljük ezt a helyzetet, és haladjon a bajnokság. A félbeszakítás katasztrofális lenne" - nyilatkozta pénteken, egy nappal az Inter-AC Milan városi rangadó előtt.

Conte hangsúlyozta: nincs értelme arról panaszkodni, éppen kik hiányoznak koronavírusos megbetegedés miatt, vagy arról beszélni, ki a legnagyobb vesztese ennek a szituációnak.

Az Internazionale szombaton hat futballistájára nem számíthat, mert karanténba kerültek, de korábban az AC Milan keretében is történtek megbetegedések.

"El kell fogadnunk a jelenlegi helyzetet, ahogyan az egész sportvilág, és az egész ország elfogadja. Türelemre és jószándékra van szükség"
- vélekedett.

Conte dolgát tovább nehezíti, hogy több játékosa csak csütörtökön tért vissza a válogatott mérkőzések után, ráadásul hárman Dél-Amerikából utaztak vissza Milánóba. A szakvezető ezúttal nem panaszkodott a mérkőzés időzítésére és a nemzetközi versenynaptárra, de visszafogottan elismerte, jobban örült volna, ha csak vasárnap kellene pályára lépniük.

"Ha választhattam volna, egy extra napot elfogadnék, de tudjuk, hogy a nemzetközi naptárakat is tiszteletben kell tartani, és alkalmazkodni fogunk" - szögezte le.

Az Internazionale két győzelemmel és egy döntetlennel, az AC Milan három sikerrel kezdte a Serie A új idényét.

Borítókép: Mattia Ozbot/Soccrates/Getty Images

Videók