További három mérkőzés marad el

Egyre rosszabb a helyzet.


A Salernitana-Venezia mérkőzés után további három találkozót nem rendeznek meg az olasz labdarúgó-bajnokság idei első, csütörtöki (mai) fordulójában.

A koronavírusos esetek magas száma miatt a helyi egészségügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a Bolognát, a Torinót és az Udinesét sem engedik pályára lépni a hagyományos, Vízkereszt napján sorra kerülő játéknapon. Mindez azt jelenti, hogy a Bologna-Internazionale, az Atalanta-Torino és a Fiorentina-Udinese mérkőzéseket nem játsszák le. Az elmúlt időszakban más országban is számos halasztás történt a pandémia miatt, az olasz helyzet azonban annyiban eltér a többitől, hogy a nemzeti szövetség itt nem járult hozzá a meccsek időpontjának változtatásához, minden esetben az egészségügyi hatóságok döntöttek. Így elképzelhető, hogy a "vétlen" együttesek kapják majd meg a három pontot, amennyiben kivonulnak a pályára a kezdési időpontban, majd azt követően jogi procedúra végén dőlhet el a meccsek sorsa.

Az előző szezon őszi idényében hasonló körülmények között a Juventus először megkapta a Napoli elleni három pontot, majd elvették tőle és későbbi időpontban újrajátszották a találkozót. A csütörtöki programban a Juventus és a Napoli ismét egymás ellen lép pályára Torinóban, viszont nem elképzelhetetlen, hogy ott is elmarad az összecsapás, mivel a dél-olaszoknál hét játékos és több stábtag, köztük Luciano Spalletti vezetőedző is fertőzött a klub közlése szerint.

Serie A, 20. forduló:
csütörtök:

Sampdoria-Cagliari 12.30
Spezia-Hellas Verona 14.30
Lazio-Empoli 14.30
Sassuolo-Genoa 18.30
AC Milan-AS Roma 18.30
Juventus-Napoli 20.45

A Salernitana-Venezia, a Bologna-Internazionale, az Atalanta-Torino és Fiorentina-Udinese mérkőzéseket nem rendezik meg.

Borítókép: LazioLand/Twitter

Videók