Totti 250. gólja ellenére is kikapott a Roma

Bár élő legendája, Francesco Totti tizenegyesből megszerezte 250. Serie A-gólját, a Roma így is 3-1-es vereséget szenvedett a Torinótól az olasz labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának első vasárnapi találkozóján.


 

A korai kezdést korai vezetéssel fejelte meg a házigazda Torino: Obi beadását a hosszún üresen hagyott Andrea Belotti fejelte a hálóba. A Bikák csatára pazar idényt produkál: negyedik bajnokiján az ötödik gólját szerezte.

A csatár a második félidő elején kiharcolt egy tizenegyest is (egy kontra végén Bruno Peres lábában esett orra), amit az egykori Roma-játékos Iago Falqué váltott gólra.

Gyakorlatilag az ellentámadásból szépített a Roma: Perotti a tizenhatos bal oldalánál vezette a labdát, amikor De Silvestri lábában orra esett. A büntetőt természetesen a félidőben De Rossi helyére beálló Francesco Totti végezte el, aki ezzel megszerezte pályafutásának 250. Serie A-gólját, és már ,,csak" 24-el van lemaradva Silvio Piola 274-es rekordjától.

Egyenlítenie azonban nem sikerült a fővárosi csapatnak, sőt, hamarosan visszállította a kétgólos különbséget a Torino. Bellotti átvételét-lekészítését Falqué lőtte Szczesny kapujába egy jókora adag szerencsével: Castán lábáról pont úgy pattant meg a labda, hogy hulló falevélként ugrotta át a kapujából kicsit kint álló lengyel hálóőrt.

A vereséggel a Roma a harmadik helyen áll, a tegnap egyaránt győző Juventus-Napoli duó mögött; a Bikák pedig nyolc ponttal a nyolcadikok.

Serie A, 6. forduló
Torino - Roma 3-1 (1-0)
Gól: Belotti (8.), Falqué (53., 65.- az első büntetőből), ill. Totti (55.-tizenegyesből)

Később rendezik:
15:00
Genoa - Pescara
 
Internazionale - Bologna
Lazio - Empoli
 
Sassuolo - Udinese
 
20:45:
Fiorentina - AC Milan
 
 
Hétfőn:
19:00
Crotone - Atalanta
21:00
Cagliari - Sampdoria

Videók