Több olasz nagyágyú is a Serie A létszámának a csökkentését akarja

A tárgyalások tovább folytatódnak a kérdéssel kapcsolatban.


Olaszország három legnagyobb klubja állítólag összefogott, hogy egy hatalmas változtatást javasoljanak, amelynek értelmében a Serie A-ban szereplő klubok száma 20-ról 18-ra csökkenne.

Az Inter, az AC Milan és a Juventus vezérigazgatói a héten találkoztak a labdarúgó-szövetség székhelyén, hogy a FIGC elnökével, Gabriele Gravinával tárgyaljanak a kérdésről.

Állítólag a Serie A klubok többsége ellenzi a javaslatot, amelyet a FIGC március 11-i római közgyűlésén vitatnak meg.

A korábban említett trió azonban a Daily Mail szerint azt szeretné, ha a bajnokság méretét csökkentenék, hogy „könnyítsenek a zsúfolt meccslistán” és „növeljék a futballkínálat minőségét”.

Az Intert a vezérigazgató, Beppe Marotta képviselte, míg a Juventus vezérigazgatója, Maurizio Scanavino és igazgatója, Francesco Calvo a Gravinával való találkozón vett részt.

Paulo Scaroni, az AC Milan elnöke állítólag videókonferencia-híváson keresztül csatlakozott a megbeszéléshez.

Még decemberben Gabriele Gravina, a FIGC elnöke azt mondta, hogy „nagyon szenvedélyesen foglalkozik a reform témájával”.

Hozzátette: "Én voltam az első, aki napirendre tűzte a témát, és különböző projekteket mutattam be, de az egyetértő szavakat még nem követték tettek.”

A Serie A a 2004/05-ös szezon előtt döntött úgy, hogy 18-ról 20 csapatosra bővül, de mindez megváltozhat, mivel a régi rendszerhez való visszatérésről szóló tárgyalások tovább folytatódnak.

Jelenleg a Premier League és a La Liga is 20 csapatot számlál, míg a Bundesliga és a Ligue 1 csak 18-at.

Borítókép:  Franco Romano/NurPhoto via Getty Images

Videók