Ronaldo lehet a harmadik dollármilliárdos

Ez csak Tiger Woodsnak, és Floyd Mayweather Jr-nak sikerült.


A Juventus csatára, Cristiano Ronaldo lesz a harmadik élsportoló, a labdarúgók között pedig az első a világon, aki aktív pályafutása alatt egymilliárd dollárt keres - a Football Italia szerint.

A 35 éves portugál sztáron kívül ez korábban két amerikainak sikerült: a golfozó Tiger Woodsnak és a profi bokszoló Floyd Mayweather Jr.-nak. A dollármilliárdos sportolók klubja Michael Jordan kosaraslegendával egészül ki.

Ronaldo azzal együtt lépi át az egymilliárdos határt még az idén, hogy - a vírusos világjárvány közepette a torinói csapatnál elfogadott kollektív bércsökkentés következtében - az ő fizetése is kevesebb lett.Ronaldo lett a harmadik dollármilliárdos ember.
Fotó: Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images

A lap közlése szerint még ugyancsak 2020-ban - a teniszezők között elsőként - a korábbi világelső svájci Roger Federer válhat dollár milliárdossá.
A portugál sztárnak több mint 196 millió követője van az Instagramon, 122 millió követője van a Facebookon, és több mint 82 millió követője van Twitteren, ezzel az egyik legnépszerűbb sportoló a világon.Borítókép: Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images

Videók