Ronaldo az ügyvédein keresztül kérte a Juventust érintő nyomozás dokumentumait

Több olaszországi jelentés szerint a Juventus még mindig 19,9 millió euróval tartozik egykori sztárjának.


A Juventus felügyelőbizottsága megerősítette, hogy Cristiano Ronaldo ügyvédei dokumentumokat kértek a klubbot érintő vizsgálattal kapcsolatban, a portugál szupersztár pedig "véglegesíteni szeretné álláspontját a fizetési manőverrel kapcsolatban".

Több olaszországi jelentés szerint a Juventus még mindig 19,9 millió euróval tartozik egykori sztárjának, aki 2020-ban, a COVID-járvány csúcspontján négy hónapra beleegyezett a bérek befagyasztásába. Ugyanakkor három olyan dokumentumot is aláírt a klubbal, amely három hónapnyi pénzt garantált neki, egyet, ha Torinóban marad, egyet pedig, ha távozik.

A klub felügyelőbizottságának közleménye megerősíti, hogy Ronaldo az ügyvédein keresztül kérte a torinói ügyészségtől a nyomozással kapcsolatos dokumentumokat. Olasz lapértesülések szerint az ügyészség elutasította a kérést. A felügyelőbizottság kiemeli, hogy CR7 "a klub hitelezőjének vallja magát”. A Juventus egykori támadója nem nyújtott be semmilyen kérést a klubhoz, 'mivel úgy véli, hogy a körülménynek nincs számviteli jelentősége' - állítja a felügyelőbizottság. Ez azt jelentheti, hogy Ronaldo hivatalosan nem kérte a pénzt a klubtól, de szeretné megérteni a helyzetét, amit a torinói ügyészséghez intézett kérés is bizonyít.

A Juventus a múlt héten közzétette a felülvizsgált pénzügyi kimutatását, de a Ronaldóval szembeni esetleges tartozás nem szerepel a dokumentumban, ami arra késztette a felügyelőbizottságot, hogy "továbbítsa a klubnak a fent említett információt”.

A felügyelő bizottság december 6-án, kedden kiadott hivatalos közleményében megerősíti, hogy nem osztja a volt igazgatóság következtetéseit a klub által közzétett legfrissebb pénzügyi kimutatásban, tekintettel arra, hogy „a megállapodások formáját helyezik előtérbe a tartalommal szemben”.

Borítókép: Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images

Videók