Ronaldinhót 8 millió euróért vihetik

Brazil sajtóértesülés szerint nyolcmillió eurót kell átutalnia az AC Milan számlájára annak a klubnak, amelyik meg akarja szerezni Ronaldinhót, az olasz csapat világbajnok labdarúgóját.


A Zero Hora című napilap Roberto de Assisra, a csatár testvérére, egyben ügynökére hivatkozva írta ezt a szerdai számában. A futballista ügyeit intéző fivér előzőleg Rio de Janeiróban találkozott Adriano Gallianival, a Milan alelnökével.
Az egyik legaktívabb kérő, a Gremio - amelyben Ronaldinho elkezdte profi pályafutását - eredetileg ingyen szerette volna átcsábítani a játékost, akinek négy évre szóló szerződést kínálna. César Cidade Dias, a Porto Alegre-i klub tanácsadója szerint a milánói követelések némileg bonyolítják az ügyet.
A 2002-ben világbajnok, 2005-ben aranylabdás, 30 éves futballista jelenlegi kontraktusa júniusig szól. Paulo Odone, a Gremio elnöke úgy tudja, hogy Ronaldinho szívesen hazatérne Európából, és ott akar lenni a válogatottban a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon.
Pár napja arról számolt be a sajtó, hogy a Gremio mellett a Palmeiras és a Flamengo is szerződtetné, de olasz kérője is akad, mindezt pedig ügynöke azzal egészítette ki, hogy Spanyolországból és Angliából is van érdeklődő.

MTI

Videók