Döbbenetes balhé kerekedett Lukaku provokatív ünnepléséből

Az Inter támadója ismét bőrszíne miatt került a szurkolók célkeresztjébe.


Kupaestét rendeztek Olaszországban, ahol a Juventus és az Inter az elődöntők első meccsén 1-1-es döntetlent játszott egymással. A zebrák talán már a győzelemről ábrándoztak, amikor az utolsó pillanatban Romelu Lukaku jött, és egy tizenegyessel egalizálta a párharcot a milánói visszavágó előtt.

A meccs mégsem erről, hanem a belga ünnepléséről és a szurkolók rasszista megnyilvánulásairól marad emlékezetes. A Juve fanatikusai majomhangokkal és különböző szidalmakkal igyekezték kizökkenteni a kék-feketék futballistáját, aki az értékesített büntető után csendre intette őket. Az eset után kisebb csetepaté kerekedett, Lukakut második sárga lappal kiállították és bizonyára a jövőben sem ő lesz a legtiszteletreméltóbb személy a zebrák körében.

 

 

A csatár a közösségi médiában is hangot adott csalódottságának.

„A történelem ismételi önmagát. Átéltem 2019-ben… és 2023-ban újra. Remélem, a liga keményen lesújt ezúttal, mert ezt a csodálatos játékot mindenkinek élveznie kellene.

Köszönöm a támogató üzeneteket.

Elég a rasszizmusból!”


 

A labdarúgó kezd magára találni, utolsó négy meccsén öt gólt lőtt az Interben és hazája válogatottjában.

Pénteken már a Salernitana ellen segíthet megszakítani csapata három meccses vereségszériáját a Salernitana vendégeként, és készülhetnek a Benfica elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre is.

Borítókép: Getty Images / DeFodi Images

Videók