Pontotokat veszített a Milan: nincs kifogás

Gól nélküli meccset játszott a listavezető.


A listavezető AC Milan házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott a Bolognával az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

A milánói csapat kilenc meccs óta veretlen, a Bologna viszont öt találkozó óta nyeretlen a Serie A-ban. A hazaiak 33 alkalommal próbálkoztak gólszerzéssel, de csak hétszer találták el ellenfelük kapuját. A vendégeknél ez a mutató 8/4 volt.

Serie A, 31. forduló:
AC Milan-Bologna 0-0

Image

Stefano Pioli elismeri, hogy a Bologna elleni döntetlen „elszalasztott lehetőség” volt a Milan számára, de cáfolja azt a felvetést, hogy a nyomást nem bírja a csapat. Piolinak ez volt a 100. Serie A-mérkőzése a Milan kispadján, és egy jobb eredményben reménykedett, hogy együtt ünnepelhessen.

„Könnyű elemezni az esti meccset. Nem találtuk meg azt, ami a végső befejezéshez kellett volna. Mindent megtettünk. Ezek olyan meccsek, ahol ha gyorsan megszerzed az előnyt sokkal könnyebb meccs alakul ki. Nem omlott össze a csapat, teljesen kizárom, hogy ez pszichológiai probléma lenne. A csapat megfelelő karakterrel, temperamentummal és mentalitással játszott. Sok helyzetet kialakítunk, de nem tudjuk kihasználni azokat. Nincs kifogás, élesebbnek és hatékonyabbnak kell lennünk. Minden meccsen győzni akarunk, így természetesen ez egy elszalasztott lehetőség” – mondta Pioli.

Image


Forrás: MTI és football-italia.net
Borítókép és fotók: AC Milan /Twitter

Videók