Pontot szereztek Nagy Ádámék a San Siróban!

Lassan már hozzászokhatunk, de jó kimondani: ismét kezdő volt Nagy Ádám a Bolognában. A középpályás csapata ráadásul 1-1-t játszott az Inter otthonában, amelyben bemutatkozott a brazil olimpiai bajnok Gabriel Barbosa.


A Serie A vasárnapi programjának magyar szempontból legérdekesebb meccse ráadásul kifejezetten jól kezdődött Nagyék szempontjából. A 14. percben ugyanis Kondogbia vesztette el a középpályán a labdát, Verdi pedig a hétközbeni bombagólja után ismét brillírozott: két védőt kicselezve tálalt Destro elé, akinek a lövése se nem volt különösebben erős, se pontos, de így is utat talált Handanovic mellett.

 
A 34. percben hasonlóan szép góllal egyenlített az Inter: Candreva ívelt előre a tizenhatos bal oldalára, és passzát a kapásgólok nagymestere, Ivan Perisic bombázta éles szögből a hálóba.
 
A magyar középpályás ezúttal nem játszott jól; edzője, Roberto Donadoni le is cserélte az 53. percben. Talán az egy héten belüli harmadik meccse dobta be a botot Ádám teljesítményének küllői közé; múlt szombaton Nápolyban 61, szerdán pedig 80 percet játszott a Sampdoria ellen a 21 éves válogatott játékos.
 
A második félidőben nyomott az Inter, és bevetette a Santostól 29,5 millió euróért megvett Gabriel Barbosát is. A brazil olimpiai bajnok egyelőre még szokta csak a közeget, biciklicseleinek nem sok foganatja volt.
 
A milánóiak azonban így is megszerezhették volna a győzelmet, de a 95. percben a kapu előtt felbukkanó Ranocchia közvetlen közelről melléfejelte Perisic beadását.
 
A két csapat meglehetősen előrekerült a megszerzett ponttal. A kék-feketék a harmadik helyen állnak, a Torinóban eleső Romát megelőzve, a piros-kékek pedig a hetedikek a két fővárosi csapattal és a másik meglepetéscsapattal, a Chievóval karöltve tíz-tíz egységgel. 

A forduló többi mérkőzése közül meg kell még említeni a Genoa-Pescara összecsapást. A szünet után ugyanis a genovaiak színében megszerezte első Serie A-gólját az Atlético Madrid edzőjének, Diego Simeonénak 21 éves fia, Giovanni Simeone.
 
Serie A, 6. forduló
 
Torino - Roma 3-1 (1-0)
Gól: Belotti (8.), Falqué (53., 65.- az első büntetőből), ill. Totti (55.-tizenegyesből)
Inter - Bologna 1-1 (1-1)
Gól: Perisic (37.), ill. Destro (14.)
Genoa - Pescara 1-1 (0-0)
Gól: Simeone (47.), Manaj (87.)
Kiállítva: Edenílson (74.), Pandev (79.) - mindkettő a Genoából
Lazio - Empoli 2-0 (1-0)
Gól: Keita (29.), Lulic (90.)
Sassuolo - Udinese 1-0 (1-0)
Gól: Defrel (34.)
később:
20.45: Fiorentina-AC Milan
 
szombaton játszották:
Napoli-Chievo 2-0 (2-0)
Palermo-Juventus 0-1 (0-0)

hétfőn játsszák:
19.00: Crotone-Atalanta
21.00: Cagliari-Sampdoria

Videók