Mourinho felemeli az AS Roma csapatát a legmagasabb szintre?!

Nemanja Matic után Paulo Dybala is egy nagy fogás.


José Mourinho a Konferencia-liga-bajnok AS Roma egyre több figyelmet irányít magára, miután szerződtették a Juventus korábbi támadóját, Paulo Dybalát.

Három héttel azután, hogy lejárt a Juventusnál a szerződése, a 28 éves argentin válogatott támadó hároméves szerződést kötött az AS Romával – jelentette be szerdán a fővárosi klub.

„A gyorsaság és az elszántság, amellyel a Roma megmutatta, mennyire akar engem, mindent megváltoztatott. Egy feltörekvő csapathoz csatlakozom, egy olyan klubhoz, amely szilárd alapokat rak le a jövőre nézve, és egy edzőhöz, José Mourinhóhoz, akivel megtiszteltetés lesz együtt dolgozni” – mondta Dybala.

Dybala a Roma második igazán kiemelkedő szerződtetése az átigazolási időszakban, miután Nemanja Matic egyéves szerződést kötött a klubbal azután, hogy lejárt a kontraktusa a Manchester Unitednél. Dybala 115 gólt szerzett az összes versenysorozatban hét Juventus szezon alatt, ezzel 12 trófeához segítette a Bianconerit. A gyakran sérült csatár azonban kiesett Massimiliano Allegri edzője kegyeiből, miután a torinói klub januárban leigazolta Dušan Vlahovićot.

Dybala több poszton is bevethető a támadószekcióban, szabadrúgásai és büntetői kiemelkedőek. A Roma várhatóan a támadósorban Lorenzo Pellegrinivel és Tammy Abrahammel fogja játszatni őt. Érkezése pedig megnyitja az utat Nicolo Zaniolo számára, aki a hírek szerint távozni szeretne a klubtól.

„Ellenfélként mindig is csodáltam a Roma-szurkolók által teremtett légkört. Már alig várom, hogy köszöntsem őket, miközben ezt az inget viselem.”

Borítókép és fotók: Luciano Rossi/AS Roma a Getty Images

Videók