Mino Raiola a futball megrontója?

Legenda lehetett volna, Donnarumma azonban a Bajnokok Ligája ellenére sem marad.


Gianluigi Donnarumma nem hosszabbítja meg szerződését a Milannal. Ezt a klub technikai igazgatója, Paolo Maldini erősítette meg.

A Milan sokáig próbálta meghosszabbítani Gianluigi Donnarumma lejáró szerződését. Sokáig azt lehetett gondolni, hogy azon múlik a maradás, hogy a klub odaér-e a Bajnokok Ligáját érő hely valamelyikére vagy sem. Miután ez összejött, ennek ellenére sem fogadta el Donnarumma a Milan ajánlatát. Paolo Maldini pedig megerősítette, hogy a 22 éves kapus távozni fog.

„Köszönetet kell mondanunk minden játékosnak, akik részt vettek ebben a nagyszerű szezonban. Gigi vezér és sokszor kapitányként tett hozzá a sikereinkhez. Az emberek nehezen értik meg, mit jelent profinak lenni, hiszen bármikor klubot válthat bárki. Nehéz elfogadni. Tisztelnünk kell azokat, akik ennyi mindent adtak Milánónak, akik soha nem veszítették el a klub iránti szeretetüket. Külön utakon folytatjuk, és csak a legjobbakat kívánhatom neki” – mondta Maldini a milánói Twitch csatornának.

Az olasz média korábban arról számolt be, hogy Mino Raiola 15-20 millió eurós fizetést követelt Donnarumma szerződésében, míg a Milan évi 10 millió eurós fizetést kínált. Nem voltak hajlandóak tovább emelni ezt az összeget, így a klub úgy döntött, hogy elengedik a 22 éves kapust.

A Milan már megállapodott a Lille csapatával Mike Maignan szerződtetéséről Donnarumma helyére. A francia válogatott kapus már megérkezett orvosi vizsgálatára. Várhatóan 13 millió euróba kerül plusz bónuszok. Maignan öt évre szóló szerződést fogadott el évente körülbelül 3 millió eurós fizetéssel.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: AMA/Corbis/Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Videók