Megvan a Napoli új edzője?

Gian Piero Gasperini volt az első kiszemelt, de ő úgy döntött, marad az Atalantánál.


Olasz sajtóértesülések szerint Antonio Contét már csak a formalitás választja el attól, hogy az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli edzője legyen. A dél-olasz klub elnöke, Aurelio De Laurentiis mindenképp neves trénert szeretne leültetni a nápolyiak kispadjára, eleinte az Atalanta Európa-liga sikerig vezető Gian Piero Gasperini volt a kiszemelt, ám ő úgy döntött, folytatja a bergamói együttesnél, így jött szóba az 54 éves szakvezető "leigazolása".

A Napoli két ügyvezetője, Giovanni Manna és Andrea Chiavelli az elmúlt két napban felvette a kapcsolatot Contével, akinek hároméves szerződést szándékoznak ajánlani és éves szinten 6,5-7 millió eurót tehet majd zsebre, ami akár további 2 millióval növekedhet a teljesítményétől függően. A nápolyi csapat tavaly megnyerte a Serie A-t, a jelenleg futó idényben viszont alaposan visszaesett a csapat teljesítménye, a szezon során három vezetőedzőt is elfogyasztottak már és a kilencedik vagy tizedik helyen fejezik be a bajnokság 2023/24-es évadát.

Conte legutóbb a Tottenhamnél dolgozott, 2021 és 2023 között volt az észak-londoni gárda vezetőedzője, előtte az Intert vezette bajnoki címre, valamint a Chelsea-vel is megnyerte a Premier League-et, illetve a legfőbb sikereit Olaszországban a Juventusszal érte el, amelynél 2011 és 2014 között dolgozott.

(Borítókép: football-italia.net)

Videók