Maurizio Sarri a Juventusnál folytatja

Az olasz edző távozott a Chelsea labdarúgócsapatától, és ősztől átveszi az olasz rekordbajnok irányítását.


A londoni klub honlapjának vasárnapi beszámolója szerint megállapodást kötöttek a torinóiakkal, ennek értelmében felbontották a 60 éves tréner szerződését, amely 2021 nyaráig szólt.
Sarri egy évvel ezelőtt távozott a Napolitól, majd a Chelsea-vel megnyerte az Európa-ligát, az angol bajnokságban harmadik lett - ezzel kvalifikált a Bajnokok Ligája csoportkörébe -, a Ligakupa döntőjében csak tizenegyesekkel kapott ki a Manchester Citytől, az FA Kupából pedig februárban az ötödik fordulóban búcsúzott.
 
Sarri eredetileg 2021-ig maradt volna a Chelseanél, ám egy szezon után visszamegy Olaszországba.
A Chelseavel az előző idényben megnyerte az Európa Ligát.
Fotó: Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images
 
A Chelsea klubigazgatója, Marina Granovszkaja elmondta, az Európa-liga döntőjét követő tárgyalások során Maurizio Sarri világossá tette, hogy nagyon szeretne visszatérni hazájába, mert ismét közelebb akar lenni a családjához.
 
Sarri Massimiliano Allegri helyét veszi át a Juventusnál.
Fotó: Chris Ricco/Getty Images
 

A Juventus honlapja szerint az új vezetőedző szerződése három idényre szól. Elődje, Massimiliano Allegri május közepén jelentette be, hogy a szezon végén távozik a torinói csapattól, amellyel 2014 óta sorozatban öt bajnoki címet, valamint négy Olasz Kupát nyert, és kétszer volt Bajnokok Ligája-döntős. 

Videók