Maldini nemet mondott a Milannak

Paolo Maldini, az AC Milan labdarúgócsapatának élő legendája nem vállalta el a klub technikai igazgatói posztját.


A 48 éves ikon azért utasította vissza az állást, mert nem kapott volna szabadkezet, ugyanis Massimiliano Mirabelli sportigazgatóval közösen kellett volna dönteniük a fontosabb ügyekben, továbbá vitás kérdésekben Marco Fassone vezérigazgatóé lett volna az utolsó szó.

"Nem hiszem, hogy megvan az alapja, hogy győztes csapatot építsünk" - jelentette ki Maldini. "A Milan előző szezonjában érvényesülő kettős vezetés megtaníthatta volna a leckét".

A klub vezetése közleményben úgy reagált, tiszteletben tartja Maldini döntését, és reményei szerint hamarosan maga is meglátja, hogy ismét győztes együttes épül.

Augusztusban  egy kínai befektető csoport 740 millió euróért megvásárolta az egyesületet, amely 220 millió eurós tartozást halmozott fel az évek során.

A Milan sorozatban harmadik szezonban nem jutott ki az európai kupaporondra, és több mint öt éve nem nyert bajnoki címet. Az egykori olasz válogatott védő 1985-ben mutatkozott be a piros-feketék felnőtt csapatában, és egészen 2009-es visszavonulásig ott futballozott, ezalatt hét bajnoki cím és öt Bajnokok Ligája-diadal részese volt.

Videók