„Lukaku egy nagy lehúzás az Inter számára”

Nem mindenki elégedett Lukaku visszatérésével.


Az Inter korábbi elnöke, Massimo Moratti nem volt elragadtatva Romelu Lukaku visszatérésétől, és kiállt Simone Inzaghi edző mellett.

A 29 éves belga támadó mindössze öt alkalommal lépett pályára a Nerazzurriban ebben a szezonban, mióta 8 millió eurós kölcsönszerződéssel visszatért a Chelsea-től, és két gólt szerzett, valamint egy asszisztot adott. Lukaku ebben a szezonban többnyire a combhajlító sérülése miatt maradt távol, ami miatt a belgák Kanada elleni világbajnoki nyitányát is ki kellett hagynia.

Gianluca Rossi YouTube-csatornáján Moratti először arról beszélt, hogy Lukaku nyáron visszatérhet az Interhez.

„Majdnem elfelejtettük, hogy az Inter nélkülözi azt a játékost, akire mindent alapoztak, Lukakut. Nagy igazolás, gyakorlatilag soha nem játszik.”

Kommentálta Steven Zhang elnök azon szándékát, hogy az Intert meg akarja tartani, annak ellenére, hogy a pletykák szerint vevőt keres.

„Igen, ez a helyzet. És szerintem ez a legjobb választás is, hiszen minden váltás nagy sokk minden klub számára. Minél tovább maradnak ugyanazok a tulajdonosok, annál jobb.”

A Nerazzurri korábbi elnöke kiállt Inzaghi edző mellett, akit egyesek kritizáltak ebben a szezonban.

„Azt hiszem, ez a szünet minden csapatnak jót tehet. Nem hiszem, hogy szükség van nagy igazolásokra. Úgy veszem észre, hogy mindenki keményen dolgozik.”

Végezetül Moratti kitért arra a lehetőségre, hogy Inzaghit esetleg még ebben a szezonban elbocsátják.

„Bizonyos döntések meghozatalához a klubon belül kell lenni, az emberi szempontok számítanak. Készen kell állnia az alternatívának. Kívülről szurkolóként gondolkodsz, és bizonyos gondolatokat megfogalmazhatsz. De Inzaghi jó, és az Inter is jól játszik.”

Borítókép: Marco Canoniero/LightRocket a Getty Images

Videók