Lewandowski jogtalanul viseli a 9-es mezt Barcelonában?

A tavalyi szezonban Memphis Depay-é volt ez a szám. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


 Ma bemutatta a Barcelona a nagyközönség előtt Robert Lewandowskit, akinek a hátán a kultikus 9-es mezszám díszelgett.

Ez a dressz azonban a csapat holland játékosáé, Memphis Depay-é volt, egészen eddig. A gyors váltás a katalánok szurkolói boltjaiban is okozott némi fennakadást, ugyanis több fénykép is készült arról, ahogy egymás mellett lóg a „két kilences”.

Érdekesség azonban, hogy a holland csatár semmilyen formában nem mondott le erről a mezszámáról, ezt a klub erőszakkal elvette tőle és odaadta Lewának. Az esetről Laportát is megkérdezték a bemutatás során, aki megerősítette ezt:

„Klubszintű döntés volt, hogy Lewandowski a 9-es mezt kapta. Úgy gondoljuk, ez a helyes döntés. Depaynak el kell fogadnia ezt.”

Habár úgy néz ki, Depay elfogadta ezt a döntést és különösebb probléma nélkül átadta a mezszámát, mégis meg kell jegyeznünk, hogy ez nem volt túl etikus lépés a klub elnökétől.

Úgy sem, hogy a holland egyértelműen a létszámfelettiek táborát erősíti, távozása pedig szinte biztosra vehető.

Személyes véleményem szerint a lengyelt be lehetett volna mutatni egy nem számozott mezben is, Depay távozását követően pedig úgyis megkapta volna azt a 9-est. Vagy akár egy rövid videó keretében eljátszhatták volna, hogy Lewa odamegy Memphishez és elkéri a mezszámát. Ilyen formában ez tiszteletlennek tűnik a hollanddal szemben.

Ti mit gondoltok? Etikátlan volt a katalánok lépése?

Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Videók