Lebukott az ex-genoai játékos: tudott a balhéról

A Genoát 30 ezer euróra megbüntette, míg korábbi játékosát, Giuseppe Scullit egy hónapra eltiltotta az olasz szövetség a tavasszal játszott Siena elleni bajnokin történtek miatt.


Az április 22-én rendezett találkozón a genovai drukkerek a második félidő elején, a Siena 4-0-ás vezetésénél minden kezük ügyébe eső tárgyat bedobáltak a pályára, s a nézőteret a pályától elválasztó kerítésekre is felmásztak, ahol a rendőrök állították meg őket. A játékvezető ezt követően 45 percre felfüggesztette a találkozót. A szurkolók közben a csapat játékosaitól többek között azt követelték, hogy vegyék le mezeiket, mert nem méltóak a viselésére, amit a futballisták meg is tettek.   

A Genoát az eset után arra kötelezte a szövetség, hogy utolsó két hazai bajnokiját zárt kapuk mögött játssza le, pénzbírságot azonban csak most szabott ki a szervezet. A nyáron a Lazióhoz igazolt Scullinak azért kell egy hónapot kihagynia, mert mint később kiderült, korábbi állításával ellentétben már a meccs előtt tudott arról, hogy a drukkerek mire készülnek.   

A Genoa végül a 17. helyen zárta a bajnokságot, s így benn maradt az élvonalban.

Videók