Koulibaly: senki sem mondhatja nekem, hogy ne játsszak a válogatottban

Ez számára érzékeny téma.


Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke el akarja tiltani a játékosokat az afrikai kupától való részvételtől. Az olyasvalami, amit a klub egykori sztárja, Kalidou Koulibaly soha nem fogadna el.

A 31 éves védő tavaly télen nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Szenegál megszerezte az aranyérmet az Afrika Kupán. A középhátvéd elhagyta a Napoli csapatát, és csatlakozott a Chelsea-hoz. A minap urelio De Laurentiis kijelentette, hogy nem fog igazolni több afrikai játékost, hacsak nem írnak alá egy olyan dokumentumot, amely szerint lemondanak az afrikai kupáról való szereplésről.

Ennek oka, hogy a kupát januárban játsszák anélkül, hogy a klub bajnokságok szünetelnének, ami azt jelenti, hogy azok a játékosok több meccset is kihagynak a klubcsapatuknál. Koulibaly elárulta, hogy őt soha nem kérték, hogy csatlakozzon a válogatotthoz, de hangsúlyozta, soha nem is menne bele ilyesmibe.

„Soha senki nem mondta, hogy ne csatlakozzak a válogatotthoz vagy ilyesmi. Néha megkörnyékezik a menedzserem, de ennyi. De nekem, Szenegál kapitányaként, amikor közeledik az AFCON, elsőnek kell ott lennem, elsőnek Szenegálban. Senki nem mondhatja nekem, hogy ne menjek a válogatottamba. Nagyon szeretem a nemzeti csapatomat, azt a csapatot, amelyben játszom. A válogatottban mindenki ugyanúgy gondolkodik, mint én. Ha valaki azt mondta nekik, hogy ne jöjjenek, mindig harcoltak azért, hogy eljussanak hozzánk. Ez a legfontosabb. Mindenkinek tiszteletben kell tartania a döntésünket” – mondta a 31 éves védő a The Independent szerint.

Borítókép és fotók: Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto a Getty Images

Videók