Két jelölt a Juventus kispadjára?

Massimiliano Allegrit még ki sem rúgták, de már az utódja a téma Torinóban


 A Juve trénerének jövőjét egy esetleges kupagyőzelem talán megmenthetné, de sokak szerint már az sem.

A bennfentesek pedig tudni vélik, hogyha Allegri megy, akkor Thiago Motta vagy Antonio Conte érkezhet a helyére.

Allegri szerződése ugyan 2025 júniusában jár csak le az Allianz Stadionban, de most már egyre nagyobb téttel adják azt a fogadó irodák, hogy nem marad majd a Juventusnál. Sem a klub, de maga Allegri sem cáfolta a spekulációkat:
Úgy gondolom, hogy a Bajnokok Ligája-kvalifikációval 100 millió euró forog kockán, tehát jelenleg az a fő cél, hogy ezt elérjük. Ami a jövőt illeti, mint mindig, most is a klub dönti el, mi a legjobb a Juventus számára. Most a legjobb, ha összetartunk, és harcolunk tovább a célunkért.” – mondta Allegri.

Hasonlóképpen, a Juventus igazgatója, Cristiano Giuntoli sem volt hajlandó megerősíteni, hogy az 56 éves tréner hosszú távon az Allianz Stadionban marad.

A szezon végén lesz idő leülni és végiggondolni, hogy mi lesz a Juventus jövője. Így tettünk tavaly nyáron. Az edzőnek szerződése van, remek munkát végez, és a szezon végén leülünk vele beszélgetni” – mondta Giuntoli a múlt heti derbi előtt.

Allegri 2021 nyarán tért vissza a Juventushoz Andrea Pirlo menesztése után. Az első sikeres szezonja után, az elmúlt két évadban azonban a klub nem nyert vele egy trófeát sem.

A livornói születésű edzőt a szurkolók gyakran kritizálják a csapat védekező játékstílusa és gyenge eredményessége miatt, hiszen a Juventus mindössze két bajnoki mérkőzést nyert meg az utolsó 11-ből.

A lehetséges utódok között ott van Antonio Conte, de a pletykák szerint a Juventus fő célpontja a Bologna edzője, Thiago Motta, aki történelmi Bajnokok Ligája-helyezésért küzd és júniusban lejár a szerződése.

(Fotó:football-italia.net)

 

Videók