Juventus: Zidane is szóba került, de a volt Milan-edző lett Conte utódja

Az RMC Sport információi szerint Zinedine Zidane is képbe került a Juventusnál Antonio Conte vezetőedző váratlan lemondását követően.
Az olasz klubot játékosként 1996-tól 2001-ig, tehát öt éven át szolgáló francia világ- és Európa-bajnok legenda az előző idényben a Real Madrid trénerének, Carlo Ancelottinak volt a segítője, nemrég pedig a Castilla edzője lett, és valószínűtlennek tűnik, hogy máris otthagyja új pozícióját, ráadásul a Realnál futballozó gyerekei is a Bajnokok Ligája-győztes királyiakhoz kötik.

A hírek szerint a torinóiak még szerda délelőtt meg is állapodtak Allegrivel, aki két évre, szezononként 2 millió euróért vállalta a megbizatást.

A játékosként 13 évig a Zebráknál szereplő Conte - aki helyi médiaértesülések szerint esélyes az olasz válogatott kapitányi posztjára - 2011 nyarán érkezett vissza a Juventushoz, ahol sorozatban három bajnoki címet szerzett az együttessel, igaz, a nemzetközi porondon nem tudott átütő sikert elérni. A szakember nem részletezte távozásának okait kedden, de szakírók szerint a legfőbb indok vélhetőleg a klub játékospolitikája volt, ugyanis többen biztosra veszik, hogy az utolsó csepp az lehetett, hogy a vezetők elszánták magukat a Conte-féle csapat egyik legjobbjának, Arturo Vidalnak az eladására.

Videók