Inzaghi: Az mezszám átka véget ér, amint Zlatan felhúzza a mezt

Ezzel egy rossz korszak is véget ér az AC Milan csapatánál?


Zlatan Ibrahimovic várhatóan a következő szezonban a kilences mezszámot fogja viselni az AC Milan csapatában, és Filippo Inzaghi úgy véli, hogy „az átok véget ér” amint a svéd csatár magára húzza a mezt.

A 38 éves támadó megállapodásra jutott a Rossonerival, hogy a 2020-21-es szezonban a San Siroban marad, és a nyár folyamán várhatóan a huszonegyes mezszámát lecseréli a kilencesre. Ez azonban egy legendás mezszám, ami nagy felelősséget jelent sok játékosnak, sokak közülük meg is törtek a teher alatt.

Sport365.hu - Az elátkozott kilences mez

Az elmúlt évtizedben kilenc különböző focista viselhette ezt a mezszámot, azonban egyikük sem tudott igazán nagy teljestményt letenni az asztalra. A legtöbb góllal rendelkező játékos közülük Lapadula, aki jelenleg a Lecce csapatánál szerepel kölcsönben. Alexandre Pato - 0 gól 4 mérkőzésen Forrás: Sportbible.com Bortókép: Valerio Pennicino/Getty Images

Olyan nevek hordták a mezt, mint Fernando Torres, Gonzalo Higuain, Alex Pato, Alessandro Matri, Mattia Destro, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula, André Silva vagy éppen Krzysztof Piatek. Az utolsó legenda, aki méltó tudott lenni a mezsszámhoz, az Filippo Inzaghi, aki 2012 júliusában távozott a klubtól.

"Mosolyogni akarok. A kilences mezt nehéz bárkinek viselni Milánóban, de ez az átok nem létezik. Ha Ibrahimovic fogja hordani ezt a mezszámot, akkor bebizonyítja az ellenkezőjét. Marco van Basten és George Weah igazi legendák voltak, akik nem hordoztak maguk után semmilyen átkot. Ez egy fontos mez, amelyben újra rengeteg gólt fognak majd rúgni" - mondta Inzaghi. 

Forrás: football-italia.net
Borítókép: Marco Luzzani/Getty Images

Videók