Ibrahimovic: "Ezért lettem jobb 30 után"

Íme a siker titka.


Az AC Milan svéd sztárja, Zlatan Ibrahimovic elmagyarázza, miért más a fejlődési görbéje, mint a többi futballistának.

Sport365.hu - "Én hoztam létre Ibrahimovicot - 50 éves koráig tud játszani"

Zlatan Ibrahimovic, a Milan támadója bebizonyította, hogy még mindig képes magas színvonalon teljesíteni egy top bajnokságban is. Ügynöke, Mino Raiola szerint a visszavonulás egyáltalán nincs közel. Fotó: Franco Romano/NurPhoto via Getty Images A svéd sztár, Zlatan Ibrahimovic ebben a szezonban hat Serie A-mérkőzésen tíz gólt szerzett.

A csatár megfordult a Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain és a Manchester Unitedben is, mielőtt az MLS-be költözött volna. Két Los Angeles-i szezon után Zlatan visszatért Európába a Serie-A-ba. A 39 éves férfi még mindig nem mutatja az örgedés jeleit, Zlatan a mai fiatal AC Milan csapat vezetője és sztárja is egyben. A svédet világszerte széleskörben méltatják az eredményei miatt, és Zlatan most elárulja, miért tart még mindig itt.

"39 éves vagyok, már nem kötelességem dolgozni, de még mindig szenvedéllyel csinálom. Soha nem vagyok elégedett, és mindig többet akarok. Nem látok sok korombeli játékost, aki ugyanúgy teljesítene, mint én. Abban a pillanatban, amikor valaki betölti a 30-at elkezd visszaesni a teljesítménye. Amikor én múltam el 30, akkor kezdtem el még jobb lenni. 39 évesen is a legmagasabb szinten teljesítek, és nem költök semmit arra, hogy fitt maradjak. A titok nem az, hogy az ember mennyit költ magára, minden fejben dől el. Mennyit akar, és mennyit hajlandó feláldozni. Ez a titok. A mentalitás nem kerül semmibe."

Sport365.hu - "Amíg tudok focizni, játszani fogok" - Ibrahimovic

Az újabb fénykorát élő Zlatan Ibrahimovicot saját bevallása szerint a Manchester United labdarúgójaként három éve elszenvedett térdsérülése ösztönözte arra, hogy elnyújtsa pályafutását, amelynek lezárására még mindig nem áll készen. A 39 esztendős svéd csatár január óta az AC Milant erősíti, a mostani idényben szerzett tíz találatával vezeti a Serie A góllövőlistáját, és jelentős a szerepe abban, hogy a milánói vörös-feketék veretlenül vezetik a tabellát.

"Szeretném, ha Zlatan agya egy 25 éves testben lenne. Gyorsabban fáradok már el, mint fiatalabb koromban. Sokat alszom, mert több idő kell a felépüléshez. A mérkőzések után korábban egy napra volt szükségem, hogy friss legyek, most két-háromra. Ez normális már az én koromban."

"Megszelidíthetsz egy oroszlánt, de Zlatant nem tudod. Én egy másik állat vagyok."

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Francesco Pecoraro/Getty Images

Videók