Háttérbe szorították, ezért távozik a korábbi Roma-ikon

Francesco Totti, az AS Roma emblematikus alakja elhagyja a labdarúgóklub vezetőségét.


A Farkasok 42 éves volt játékosa, aki két évvel ezelőtti visszavonulását követően technikai igazgatóként dolgozott, azzal indokolta távozását, hogy nem vették figyelembe a véleményét. Elsősorban azt nehezményezte, hogy a vezetőedzői menesztések és kinevezések esetében és a játékosok átigazolásakor nem hallgattak rá.
 
Totti véleményét nem vették figyelembe az AS Románál, ezért távozik a farkasoktól. Immáron véglegesen.
Fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
 
"Eljött az a nap, amely azt reméltem, sosem jön el" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Totti, aki azt szerette volna, ha az AC Milantól távozó Gennaro Gattuso lesz az AS Roma új vezetőedzője, ehelyett a klub vezetése Paulo Fonsecát, a Sahtar Donyeck eddigi szakemberét választotta.
 
Paulo Fonsecát, a Shakhtar Donetsk korábbi vezetőedzőjét nevezték ki az AS Roma trénerévé. 
Totti viszont az AC Milantól távozó Gennaro Gattusót akarta.
Fotó: Simon Hofmann/Getty Images
 
A 2006-ban világbajnok Totti 1993-ban mutatkozott be az AS Roma felnőtt csapatában, amellyel 2001-ben bajnokságot, 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2001-ben és 2007-ben pedig Olasz Szuperkupát nyert. A klub csapatkapitánya 25 év alatt 616-szor lépett pályára az olasz élvonalban, ezzel Paolo Maldini és Gianluigi Buffon mögött harmadik az örökrangsorban, 250 gólt szerzett a Serie A-ban, ezzel Silvio Piola (274) mögött második. Olasz gólkirály volt 2007-ben, amellyel a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt is kiérdemelte. Totti 2014-ben, 38 évesen és 59 naposan a legidősebb játékos lett, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligája főtábláján. A pályafutása során kizárólag az AS Roma és az olasz válogatott színeiben lépett pályára, 2017-es visszavonulása után klubja kötelékében maradt.
 
Totti játékosként egy bajnokságot, két kupát és két Szuperkupát nyert a Romával. 
Fotó: Grazia Neri/ALLSPORT/Getty Images
 

Videók