„Hátrányos helyzetbe kényszerítettek minket” – nekiment a Roma az olasz szövetségnek

Sűrű program elé néznek a Farkasok és ezt nem hagyták szó nélkül.


Mint arról a Sport365 beszámolt, az AS Roma a Milant búcsúztatva továbbjutott az Európa Ligában, ahol a német bajnoki címet múlt héten begyűjtő és immáron 44 mérkőzés óta veretlen Bayer Leverkusennel küzdhet meg a fináléba jutásért. De Rossiék örömét némiképp beárnyékolja, hogy a szezon hajrájában eröltetett menet vár a csapatra és ebben közre játszik egy nem várt esemény is.

Mint ismert, a Giallorossi legutóbbi, Udinese elleni bajnoki mérkőzése 1-1-es állásnál félbeszakadt, miután Evan Ndicka összeesett a pályán. Az olasz szövetség pénteken úgy határozott, hogy a találkozót április 25-én, csütörtökön kell pótolniuk a csapatoknak. A Roma a zsúfolt menetrendre való tekintettel szerette volna elérni, hogy csak a Leverkusen elleni EL-párharc után játsszák le a meccs hátralévő részét, ám a szövetség ezt nem vette figyelembe. Természetesen ezt nem hagyta szó nélkül a fővárosi klub, amely éles hangvételű közleményben ment neki a szövetségnek.

„Az AS Roma eredményeivel és négy egymást követő európai elődöntőjével úgy járult hozzá az UEFA rangsorolásához és így az olasz csapatok öt Bajnokok Ligája-helyéhez, mint kevés más csapat. Ennek ellenére Casini elnök úr péntek délután egy igazságtalan döntést hozott az AS Romával szemben, amivel így a Bayer 04 Leverkusen elleni párharc előtt hátrányos helyzetbe kényszerített minket, ez pedig az egész olasz futballrendszer számára egyértelmű visszalépést jelent. Az AS Roma csapata, játékosai és munkatársai csak megerősítik elkötelezettségüket, hogy megküzdjenek ezzel az indokolatlan csapással, és hihetetlen szurkolóink támogatásával elérjék a szezonban kitűzött legjobb célokat.”olvasható a kommunikében.

Az AS Roma menetrendje a következő hetekben:

április 22., AS Roma – Bologna (Serie A)
április 25., Udinese – AS Roma (Serie A)
április 28., Napoli – AS Roma (Serie A)

május 2. AS Roma – Bayer Leverkusen (Európa Liga)
május 5. AS Roma – Juventus (Serie A)
május 9. Bayer Leverkusen – AS Roma (Európa Liga)

(Fotó: AS Roma Facebook)

Videók