Handanovic: Azért vagyunk az Interben, hogy trófeákat nyerjünk

Az Inter sikerrel hangolódna a Manchester City ellen.


Samir Handanovic kiemelte, hogy a vereségek "visszahozták a valóságba" az Intert a Fiorentina elleni Coppa Italia-döntő előtt.

A Nerazzurri izgalmasan fejezi be a szezont: május 24-én a kupadöntőben a Violával találkozik, majd június 10-én a Bajnokok Ligája döntőjében a Manchester Cityt fogadja, így Inzaghi és a játékosok esélyt kapnak arra, hogy a 2022-23-as szezont egy nagy durranással zárják. Az Inter az egész Serie A-szezonban nehezen haladt, de a Juventus 10 pont levonása sokat vett el a négy közé jutásért folytatott harcot övező aggodalomból. A csapat utolsó két bajnoki mérkőzését az Atalanta és Torino ellen játssza.

A sajtótájékoztatón Handanovicot először arra kérték, hogy foglalja össze az Inter idei szezonját. Beszélt arról, milyen érzés volt találkozni Sergio Mattarellával, Olaszország elnökével.

„Nem tudom meghatározni, mert még nincs vége, a hátralévő mérkőzések sok mindent eldöntenek. Egy másfajta élmény, jó volt látni az elnököt. Amikor kezet fogott velem, tudta, hogy Handanovic vagyok, és elmondta, hogy a szlovén elnök három napja járt itt. Ezt nem tudtam... És jól ismerte a játékosokat.”

A 38 éves játékost arról kérdezték, mi volt a fordulópont az Inter számára ebben a szezonban.

„Amikor veszítesz, akkor fejlődsz. A vereségek visszahoznak a valóságba, és elveszik a felszínességet. Aztán a győzelmek mást hoztak, növelik az önbecsülést.”

A veterán kapust a jövőjéről is kérdezték a klubnál. Jelenlegi szerződése a jövő hónap végén jár le.

„Még nem tudok semmit, várom ezt a meccset, mint a többit. Azért vagyunk itt az Internél, hogy trófeákat emeljünk a magasba, az elmúlt években visszahoztuk a csapatot, hogy harcba szálljon azért, amit megérdemel. 2004 óta, mióta Olaszországba érkeztem, mindig is profiként dolgoztam. Alkalmazkodni kell a szerepekhez, ez nem csak a pályán, hanem azon kívül is fontos. Voltak társaim, akiktől tanulhattam, a pályafutásom során az tetszett a legjobban, hogy évről évre fejlődhettem. Minden szezonnak megvan a maga miértje. És amikor van egy kis idegesség, az jó, ez azt jelenti, hogy az embereket érdekli. Nem szép dolog, ha két ember szidja egymást, de még rosszabb, ha senki nem mond semmit.”

Borítókép: Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images

Videók