"Ha vissza akarunk kerülni az európai futball csúcsszintjére, akkor kell egy új stadion"

Paolo Maldini szerint a váltás elengedhetetlen.


A sikeres jövőhöz elengedhetetlen a költözés a San Siróból Paolo Maldini, az AC Milan labdarúgócsapatának technikai igazgatója szerint.

Az új stadion tervét - melyen az utolsó simításokat az idén végzik el - a milánói dóm inspirálta. A Katedrális elnevezésű projektet a múlt héten hozták nyilvánosságra. Az elképzelést ugyanaz a Populous nevű tervező cég vázolta fel, amely a londoni Wembley, valamint az Arsenal és Tottenham Hotspur stadionjának tervezésénél is közreműködött.

A Giuseppe Meazza Stadion - ismertebb nevén San Siro - 95 éve otthona az AC Milannnak és az Internazionalénak. Maldini szerint mindkét nagy klubnak szüksége van a váltásra.

"Emlékekről beszélünk, de ki az, akinek nálam jobban fájhat egy ilyen hatalmas váltás" - mondta a Sette magazinnak Maldini, aki máig rekorder a Milan színeiben lejátszott mérkőzések tekintetében.

Hozzátette ugyanakkor: "ha azt szeretnénk, hogy a Milan és az Inter is visszakerüljön az európai futball csúcsszintjére, hasonlóan csodálatos történeteket írva, mint amilyeneket a San Siróban, akkor szükség van egy új stadionra. Nincs alternatíva. Ez nem választás, hanem szükségszerűség."

Borítókép: Facebook.com/AC Milan

Videók