Folytatódhat a Serie A

A sportminiszter engedélyezi az újrakezdést.


Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter engedélyezi, hogy folytatódjon az ország labdarúgó-bajnokság, a Serie A.

A tárcavezető csütörtökön bejelentette, hogy június 20-tól ismét rendezhetnek mérkőzéseket az élvonalban. A koronavírus-járvány miatt március 9. óta szünetel a Serie A, még 12 teljes forduló, és további négy mérkőzés van hátra.

Az illetékes bizottság csütörtökön jóváhagyta a mérkőzésekre vonatkozó orvosi protokollt. Ez nagyon hasonló ahhoz, amely lehetővé tette a csapatok számára a hagyományos, testi kontaktussal járó edzések megtartását. Ez tartalmazza azt is, hogy amennyiben egy játékos, vagy stábtag pozitív tesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül. A klubok továbbra is szeretnék, ha ez a szigorú óvintézkedés megváltozna, és a csapatok elkülönítésének időtartamát hét napra csökkentenék.


Fotó: Giorgio Perottino/Getty Images

Csütörtökön az is hivatalossá vált, hogy az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóit június 13-án játsszák, a fináléra pedig 17-én kerül sor Rómában. A másodosztály küzdelmeit június 26-tól folytatják.

"A kezdetektől fogva azt mondtuk, hogy a futballszezon folytatódni fog, amint garantálni lehet a biztonságos feltételeket" - mondta Spadafora.

"Olaszország újra talpra áll, a labdarúgásnak ugyanezt kell tennie" - tette hozzá.

Borítókép: Silvia Lore/Getty Images

Videók