Felért a csúcsra a Juventus!

35!


Sorozatban nyolcadik alkalommal a Juventus nyerte az olasz labdarúgó-bajnokságot, miután a 33. fordulóban szombat este hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re győzte le a Fiorentinát.
    
A torinóiak így öt fordulóval a Serie A befejezése előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a második Napolival szemben.
    
A vendégek már a hatodik percben megszerezték a vezetést Nikola Milenkovic révén, amit Alex Sandro egyenlített ki nem sokkal a szünet előtt. A bajnoki címet érő találatot végül German Pezzella, a Fiorentina argentin védője "vállalta magára", miután saját kapujába továbbított egy beadást.
    
A Juventus az első csapat az öt nagy európai bajnokságban, amely sorozatban nyolcszor nyert bajnoki címet, eddig a rekordot holtversenyben tartotta a francia Olympique Lyonnal, amely 2002 és 2008 között volt egyeduralkodó hazájában.
    
A Juventus összességében pedig 35. olasz bajnoki címét szerezte. A torinói együttes már eddig is fölényesen vezette az örökranglistát, mivel a mögötte álló két milánói csapat, az AC Milan és az Internazionale egyaránt 18 alkalommal volt bajnok.

    
Serie A, 33. forduló:
Juventus-Fiorentina 2-1 (1-1)

    
korábban:

Bologna-Sampdoria 3-0 (0-0)
Cagliari-Frosinone 1-0 (1-0)
Empoli-SPAL 2-4 (1-2)
Genoa-Torino 0-1 (0-0)
Lazio-Chievo 1-2 (0-0)
Udinese-Sassuolo 1-1 (0-1)
Parma-AC Milan 1-1 (0-0)
    
később:
 
Internazionale-AS Roma 20.30
    
hétfőn játsszák:
 
Napoli-Atalanta 19.00
 
 
Fotó: Giampiero Sposito/Getty Images

Videók