Fagioli és Tonali valószínűleg kihagyják a 2024-es EB-t, Zanioli játéka is még kérdéses

Ahogyan az várható volt a fogadási csalásban résztvevő játékosok nem szerepelhetnek majd a jövő évi Európa Bajnokságon.


Nicolò Fagioli, Sandro Tonali és Nicolò Zaniolo is lemaradhat a jövő évi Eb-ről. Amíg a Juventus és a Newcastle középpályásai állítólag focimeccsekre fogadtak, addig az Aston Villa támadója ragaszkodik ahhoz, hogy ő csak pókerezett és blackjack-et játszott ezzel is megpróbálva enyhíteni a saját helyzetén.

Az Il Corriere dello Sport és a Gazzetta is azt állítja, hogy Tonali kész követni Fagioli példáját, azaz, hogy együttműködne a FIGC-vel (Olasz labdarúgó-szövetség) és a torinói ügyészséggel, a vádalku érdekében.

Ez azonban legalább 18 hónapos eltiltással járna, ami azt jelentené, hogy a Newcastle középpályása kihagyná a jövő évben rendezett Európa bajnokságot, feltéve, hogy Olaszország kvalifikálja magát a tornára. Fagioli eltiltása rövidebb idejű, valószínűleg 10 hónap körüli lehet, de ez még mindig megakadályozná az olasz játékost abban, hogy részt vehessen a jövő nyáron Németországban megrendezésre kerülő nemzetközi tornán.

Az Il Corriere dello Sport friss kiadása szerint Tonalit a héten hallgatja meg az Olasz labdarúgó-szövetség ügyésze.
A római lap azt állítja, Zaniolo más helyzetben van, mivel az Aston Villa támadója tagadta, hogy fogadásokat kötött volna futballmérkőzésekre.

Ügynökei szerint az ex-Roma-sztár csak pókerezett és blackjackezett. Ha ez valóban bebizonyosodna, akkor Zaniolo megúszná az eltiltást, azonban, ha bűnösnek találják futballmérkőzésekre való fogadásban, akkor a 24 éves játékosnak hosszú eltiltással kell számolnia.

Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók