De Ligt: Pontosan ott vagyok, ahol szeretnék lenni

A fiatal holland hátvéd sokat tanul az idősebb generációtól.


A 21 éves hátvéd, Matthijs de Ligt célja, hogy a világelitbe tartozzon. Elárulta hogyan segítenek neki a Juventusban a tapasztalt csapattársak.

Matthijs de Ligt 2019 nyarán egy rendkívül sikeres szezon után az Ajaxból érkezett a Juventushoz. A 21 éves játékos célja, hogy a világ egyik legjobb védője legyen - tippeket és trükköket gyűjtve csapattársaitól.

"Pontosan ott vagyok, ahol szeretnék lenni a karrierem során. Sok tapasztalt játékos van a csapatban, Chiellini, Bonucci, Buffon vagy éppen Cristiano Ronaldo. Mindannyiunknak megvannak a különböző tulajdonságai, és nem próbálom meg lemásolni őket, de sokat figyelem Ronaldót, és látom mit hogyan csinál, hogy tartja magát még mindig formában."


Fotó: Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images

De Ligt rendkívül tisztelit a veteránnak számító kapusukat, Gianluigi Buffont, aki az év elején lett 43 éves.

"Apám lehetne! Nagyon szórakoztató, mert amikor látod őt a pályán és edzés közben, nem tudod elhinni, hogy kétszer olyan idős, mint én."

Sport365.hu - A Juventus sorfalán röhög a világ

Az olasz csapat az 54. perctől kezdve emberelőnyben játszhatott és a 90 perc alatt sikerült is ledolgozni a hátrányát, amit Portugáliában szedett össze. A hosszabbítás 115. perce azonban végzetesnek bizonyult a Juventus számára. Egy közel 30 méteres szabadrúgásból volt eredményes Sergio Oliveira. A gólhoz leginkább az kellett, hogy a hazaiak sorfala kapitális hibát kövessen el.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Videók