Chiellini: jobb lett volna, ha Ronaldo korábban távozik

Az olasz szerint nagy árat fizettek a késői döntésért.


Cristiano Ronaldo a nyári átigazolási szezon vége előtt néhány nappal írt alá egykori csapatához, a Manchester Unitedhez. Egykori csapattársa, Giorgio Chiellini most arról beszélt, a portugál időzítése miként befolyásolta a Juventus sorsát.

A 37 éves játékos a DAZN-nek nyilatkozott Ronaldóval kapcsolatban.

„Rájöttem, hogy ezen a nyáron távozhat, mert elértünk a munkakapcsolat azon szakaszához, amikor Cristianónak új motivációra és egy olyan csapatra volt szüksége, amely érte játszik.”

„A Juventus megkezdte a fiatalítást és próbálja csökkenteni az átlagéletkort, így nyilvánvalóan plusz motiváció lett volna, ha marad. De fair volt. Olyan csapatot szeretett volna, ami jobban összpontosít a jelenre, mint a jövőre” – mondta Ronaldo döntésével kapcsolatban.
Chiellini azt is hozzátette, bár megérti az ötszörös aranylabdás döntését, jobban örült volna neki, ha az átigazolását már előbb bejelenti.

„Ronaldo augusztus 28-án távozott, és minden bizonnyal jobb lett volna, ha korábban elment volna, hogy felkészülhessünk. Sajnos nagy árat fizettünk ezért."

"Ez sokkolta a rendszert, és emiatt pontokat veszítettünk a nyitómeccseken. Ha augusztus 1-jén távozott volna, akkor lett volna időnk az átszervezésre és a szezonra való felkészülésre” – fejtette ki.

Forrás: mirror.co.uk

Borítókép: Facebook.com/Juventus

Videók