Bacca és Adriano remekelt, Balotelli padozott

Két friss csatárszerzemény, Carlos Bacca és Luiz Adriano szállította a bajnoki idénybeli első sikert a Milannak szombat este a San Siróban, az Empoli ellen. A harmadik új támadó, Mario Balotelli ezúttal még a kispadon maradt.


 

A 16. percben Luiz Adriano ugratta ki remek ütemben a kolumbiai gólvágó Baccát, aki előbb egy védővel, majd a kapus Lukasz Skorupskival szemben is megnyert egy sprintet, hogy aztán éles szögből a hálóba juttathassa a labdát.

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a Milan, a toszkánok ugyanis négy perccel később egyenlítettek az exmilanos támadó középpályás, Riccardo Saponara révén.

Bár a folytatásban az Empoli veszélyeztetett többet, mégis a Milan kerekedett felülre a harcban, erről a brazil Luiz Adriano gondoskodott egy Bonaventura-szöglet utáni fejesgóllal.

A második félidőben debütált a Rossonerinél a Genoától elhozott szlovák válogatott belső középpályás, Juraj Kucka.

A piros-feketék ezzel javítottak a nyitó körben elszenvedett firenzei vereségük után. Következő megméretésük a két hét múlva sorra kerülő milánói derbi lesz.

Szinisa Mihajlovics egyébként bővelkedett variációs lehetőségekben, olyannyira, hogy Balotellin kívül Honda, Cerci, Montolivo, Abate és Alex is végigpadozta a találkozót.

Serie A, 2. forduló
Milan-Empoli 2-1 (1-1)

G.: Bacca (16.), Luiz Adriano (69.), ill. Saponara (20.)

További eredmény a játéknapról: Bologna-Sassuolo 0-1.

VIDEÓ:


 

Videók