Aranylabda helyett a hűség mellett döntött

Gianluigi Buffon egy igazi példakép.


Az olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon a nyáron tért vissza a Juventus csapatához, miután egy teljes szezont lehúzott Franciaországban a Paris Saint-Germain együtteséhez.

A 41 éves ikon 2018-ig, azaz 17 éven keresztül védte egyhuzamban a torinóiak kapuját. Buffon egy ikonként tért vissza, de voltak nehezebb idők is, amikor karrierje szempontjából egy iszonyatosan nehéz döntést hozott meg.

"Feladtam, hogy Aranylabdát nyerjek és inkább a Serie B-ben futballoztam. Akkor azért döntöttem a maradás mellett, mert üzenni szerettem volna a fiataloknak, akikben még él a futball iránti szenvedélyük" - mondta Buffon.

Ezt követően arról is beszélt, hogy miért döntöt végül a visszatérés mellett, hiszen sokan nem értették a döntését.

"A PSG-hez azért igazoltam, mert a párizsi klub szakmailag és pénzügyileg is kedvező ajánlatott tett, amire egyszerűen nem mondhattam nemet. Az volt bennem, hogy szükségem van egy új kalandra. Végül úgy döntöttem visszatérek, egyik nap arra lettem figyelmes, hogy 41 évesen egyedül ülök a lakásomban Párizsban, miközben a családom Olaszországban. Ez hozott vissza, és az, hogy a Juventus szívesen fogadott."

Nehéz szavak, amiknek súlya is van. Rengeteg legenda nem kapta meg a kellő elismerést, és Buffon is közéjük tartozik ez kétségtelen.

Forrás: calciomercato.com
Borítókép: New Press / Getty Images

Videók