„A titkos Ronaldo-üzlet” – hatalmas bajban lehet a Juventus

Pénzbüntetést, pontlevonást vagy akár kizárást is kaphat a Juventus.


A La Stampa nyilvánosságra hozott egy lehallgatott telefonbeszélgetést a Juventus ügyvédje, Cesare Gabasio és Federico Cherubini vezérigazgató között, amelyben arról beszéltek, hogy "kamuügyletet" kell kötni, ha kiderülne a titkos Cristiano Ronaldo-üzlet.

A jelentés részletezi, hogy Gabasio, aki a Juventus jogi igazgatója, felhívta Cherubinit, hogy megbeszéljék a Ronaldóval kötött titkos megállapodást, amelyben a Bianconeri beleegyezett, hogy az asztal alatt fizeti ki az ötszörös Aranylabdást, annak ellenére, hogy a COVID-járvány korai szakaszában azt állították, hogy a béreket befagyasztották.

Cherubininek telefonon Gabasio így válaszolt: „Ronaldo titkos üzletét nem szabad nyilvánosságra hozni, mert ha ez megtörténik, akkor a torkunkon fognak ugrálni. És akkor egy kamuügyletet kell kötnünk.”

Az ügyészek számára ez egyértelmű utalás a COVID-járvány korai szakaszában végrehajtott költségcsökkentő intézkedésekre, amikor a játékosok bérét befagyasztották, hogy segítsenek megbirkózni a helyzet pénzügyi hatásaival. Úgy tűnik, mintegy 30 millió euró tűnt el a klub könyveléséből, megváltoztatva a mérlegeket és az ebből eredő nettó piaci értéket. A Juventust komolyan fenyegeti a súlyos büntetés veszélye, amely a pénzbüntetéstől vagy pontlevonástól az esetleges kiesésig terjedhet.

Borítókép: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC a Getty Images

Videók