A Napoli védője megdöbbentő sztorit árult el Sarriról

Ki tud ezek után kiigazodni az olasz mesteren?!


Kalidou Koulibaly, a Napoli védője a The Players' Tribune-nek adott hosszabb interjút, amelyben többek között egy hihetetlenül furcsa történetet is elmesélt korábbi edzőjéről, Maurizio Sarriról, aki 2015 és 2018 között irányította a nápolyi csapatot.

2016 szeptemberében a szenegáli védőt felhívta a felesége, Charline, aki tudatta vele, hogy nem fog tudni kimenni a Sassuolo elleni meccsükre, ugyanis szülni fog.

"A feleségem reggel bement a kórházba, pont aznap este játszottunk otthon a Sassuolóval. Emlékszem videóelemzést tartottunk az ellenfélből és a telefonom folyamatosan rezgett. Legalább ötször vagy hatszor hívott. Általában kikapcsolom, de aggódtam a feleségem miatt. Az akkori edzőnk Maurizio Sarri volt, aki temperamentumos és szigoru ember, szóval nem akartam felvenni a telefont. Végül kifutottam a teremből és felvettem a telefont, a feleségem pedig azt mondta: Most azonnal el kell jönnöd. Mindjárt megszületik a fiad."

Afrika legjobb védője félt, hogy nem fogják elengedni, de összeszedte minden bátorságát és elmesélte a vezetőedzőnek a helyzetet.

"Oda mentem Sarrihoz, és azt mondtam: Uram, sajnálom, de most mennem kell! A fiam mindjárt megszületik! Sarri rám nézett és azt mondta: Nem, nem, nem. Ma este szükségem van rád, Kouli. Tényleg szükségem van rád. Nem tudsz elmenni."

"Nem akartam beletörődni a döntésbe ezért azt válaszoltam, hogy: Ma megszületik a fiam, Mister. Bármit megtehet velem, büntessen meg. Nem érdekel, akkor is elmegyek."


Miután Sarri eredetileg azt mondta, hogy a szenegáli hátvéd nem látogathatja meg aznap az újszülött fiát, végül megenyhült, de parancsba adta, hogy térjen vissza a meccs kezdetére, ugyanis hangsúlyozta mennyire szüksége van rá.

"Sarri annyira stresszesnek tűnt, csak dohányzott, gondolkodott és dohányzott. majd végül azt mondta: Rendben, elmehetsz, de estére vissza kell érned a meccsre. Szükségem van rád, Kouli! Berohantam a feleségemhez, amilyen gyorsan csak tudtam, dél körül értem oda, a fiam pedig fél kettőkor meg is született" – Emlékezett vissza Koulibaly a The Players 'Tribune-nek.


Koulibaly és fia (Kép: Francesco Pecoraro/Getty Images)

Azonban amikor Koulibaly visszatért a kórházból, az öltözőben nem kis meglepetés érte, ugyanis az olasz tréner, nem pont ott számított Koulibalyra, ahol a szenegáli válogatott védő azt előzetesen gondolta.

"Bemelegítettem, átöltöztem, erre nézem a felállást, a nevem sehol… Odamegyek Sarrihoz, és kérdezem, Mister, ez mégis mi? Azt mondta, szüksége van rám, ezért hagytam ott a feleségemet és az újszülött fiamat! Sarri rám néz, és csak annyit mond: Igen, szükségem van rád. A kispadon. Ma már tudok nevetni a történeten. Akkor leginkább sírni tudtam volna…" – mondta Koulibaly.

Egy biztos, Maurizio Sarri gondolkodása finoman szólva is furcsa.

Borítókép: Getty Images

Forrás: sportbible

Videók