A Juventus nemet mondana a bajnoki címre

Ellenérzéseik vannak a szezon lázárásával kapcsolatban.


Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke szerint a Juventus nem fogadná el a bajnoki címet, ha a koronavírus-járvány miatt nem tudnák befejezni a Serie A küzdelmeit.

"A legfontosabb a szezon befejezése. Az a terv, hogy május 20-án, vagy június elején indulna újra a bajnokság, és júliusban érne véget" - mondta a TMV rádiónak Gabriele Gravina, aki úgy vélte, igazságtalanság lenne a szezon azonnali lezárása.

A sportvezető elárulta, augusztusi és szeptemberi befejezésről is szó van, de világossá tette, hogy nem szeretné a következő szezont is kockára tenni a mostani megmentéséért.

"Azt hiszem, a szezon azonnali lezárása nagyon összetett kérdés. Egyrészt rendkívül igazságtalan lenne, másrészt jogi vészhelyzetet idézne elő. A Juventus is kifejezte ellenérzését, hogy megítéljék számára a bajnoki címet"
- fogalmazott Gravina.


Massimo Cellino szerint őrültség lenne folytatni.

Fotó: Claudio Villa/Getty Images

A Fiorentina és a Torino tulajdonosai biztosak abban, hogy nem lehet befejezni a szezont, a Brescia elnöke pedig egyáltalán nem szorgalmazza ezt.

Utóbbi őrültségnek tartja a folytatást, mert nem szeretné a futballisták egészségét kockáztatni, ezért az sem zavarná, ha csapata kiesne, mivel nem állna ki, és 3-0-val minden meccset az ellenfélnek ítélnének.

A Serie A-ban a Juventus egypontos előnnyel áll az élen 12 fordulóval a vége előtt.

Borítókép: David Aliaga/NurPhoto via Getty Images

Videók