Allegrivel dőlhet a dominó, edzőforradalom jöhet a Serie A-ban

Az olasz lapok szerint jelentős átrendeződés következhet a bajnokság kispadjain.


 A következő Serie A-piacot az edzőváltások jellemzik majd, ehhez kétség sem férhet. Néhány szezon után, amikor az állandóság uralkodott, különösen a nagycsapatok kispadján, jövő nyáron egy kisebb forradalomnak lehetünk tanúi, a 2024-25-ös szezont megelőzően.

Néhányan már váltottak, és közülük néhányan valószínűleg ismét váltani fognak (Napoli), míg mások júniusban a szerződésük végére érnek, és búcsút mondanak a csapatuknak (vagy éppen elbocsátják őket a klubjukból).

Tekintettel a forradalomra, amelynek hamarosan szemtanúi lehetünk, elemezzük a Serie A edzőinek helyzetét, és tegyük meg tippjeinket, hányan ülnek majd szeptemberben is ugyanazon a kispadon.

A legforróbb kispadok kétségtelenül a Juventus (Massimiliano Allegri), a Napoli (Francesco Calzona) és az AC Milan (Stefano Pioli), illetve Thiago Motta (Bologna) jövője is erősen kérdéses, de itt inkább a jó teljesítményének köszönhetően a feljebb lépés lehetősége az, ami a pakliban van.

Ami főként dönteni fog, az a május végéig tartó időszakban nyújtott teljesítmény, másrészt pedig az, hogy a klubok (vagy az edzők) milyen stratégiát akarnak majd felállítani a jövőjükre nézve, függetlenül az idei szezon eredményeitől.

A Calciomercato arra számít, hogy az edzők vad székfoglalózásba kezdenek majd a nyáron. Te mit gondolsz? Átrendeződik a Serie A kispadjainak állománya, vagy a helyzet füstje nagyobb, mint a lángja?

Fotó: Getty Images

Videók