Kedves gesztus – a Napoli ultrái meglepték a távozó vezetőedzőt

A nápolyiakkal 33 év után bajnoki címet szerző Luciano Spaletti karrierje nehezen indult a dél-olaszoknál, az ultrák egy sajátos alkuval próbálták távozásra bírni: ellopták az autóját, és megüzenték, visszakapja, ha távozik. Nos, az ígéret szép szó…


„Spaletti! Ha elmész, visszaadjuk a Pandát. Üdvözlettel, a tolvajok” – ez a kiírás fogadta a Napoli vezetőedzőjét 2021 októberében, az autója hűlt helyén. A klub ultrái abban az időben nem voltak kibékülve a tréner munkásságával.

Végül a harmadik helyen zártak a bajnokságban, a mester pedig reagált az autólopásra: „Jó munkát végzünk, maradok a csapat edzője a következő szezonban is. Ami a Pandát illeti, megnézzük, hogy milyen állapotban adják vissza nekünk, hány kilométert tettek meg vele, és megvannak-e a Pino Daniele CD-k.”

A 22/23-as idényben a Napoli magabiztos teljesítményt nyújtva szerezte meg története harmadik bajnoki címét.

Habár a szerződéséből még hátra volt egy év, Spaletti bejelentette, hogy szabadságra megy, az ultrák pedig szavukat tartva elküldték neki a Panda kormányát és a lemezeket.


Az időközben kedvenccé vált edző látványosan örült az ajándéknak, az azt kézbesítő ultráktól pacsival és öleléssel búcsúzott.

Borítókép: Carlo Hermann/DeFodi Images via Getty Images

Videók