Gavi súlyosan megsérült, a Barcelona kiakadt

„Miért kellett játszania?” – tette fel a kérdést a katalán klub.


Érzékeny veszteség érte a Barcelonát és a spanyol válogatottat, ugyanis a legutóbbi Eb-selejtezőn megsérült Gavi, aki klubja és a nemzeti együttes egyik kulcsszereplője.

A 19 éves játékos térdében elszakadt a keresztszalag. A 26. percben könnyek között hagyta el a pályát. Fabrizio Romano azt írja, hogy Gavi a vizsgálat előtt és után is sírt az öltözőben, hozzáteszi, hogy Barcelonában dühösek, mert nem értik, miért kellett Gavinak játszania azon a meccsen.

Spanyolországnak győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa első helyét Skócia előtt, akik 3-3-at játszottak otthon Norvégia ellen, így esélyük sem volt az első helyre. Luis de la Fuente edző a rendelkezésére álló legjobb játékosokat vetette be a grúzok elleni győzelemhez, de ez az egyik legfontosabb játékos elvesztésébe került.

Gavi 27 alkalommal játszott a válogatottban, nevéhez öt gól fűződik. Ez a sérülés legalább hat, legfeljebb nyolchónapos kihagyást jelent, ami azt jelenti, hogy Gavi sem az Eb-n, sem az olimpián nem fog játszani.

Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Videók