"Ezzel a döntetlennel kikerült a sorsunk a kezünkből"

Piqué pesszimista a Barcelona sevillai pontvesztése után.


Gerard Piqué pesszimista az éllovas Barcelona címvédését illetően a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután a katalán gárda péntek este gól nélküli döntetlent játszott Sevillában.

"A mérkőzések menetét látva nagyon nehéz lesz megnyernünk a bajnokságot" - fogalmazott a világ- és Európa-bajnok védő.

"Ezzel a döntetlennel kikerült a sorsunk a kezünkből, a párosításokat figyelembe véve pedig nehéz elképzelni, hogy a Real Madrid pontokat hullajt majd" - utalt Piqué arra, hogy a nagy rivális Real Madrid három pont lemaradással követi a katalán együttest. Ha Zinedine Zidane csapata vasárnap győz a Real Sociedad vendégeként, akkor nyolc fordulóval a pontvadászat zárása előtt azonos pontszámmal, az egymás elleni eredményeknek köszönhetően az élre áll. Decemberben Barcelonában 0-0-t játszottak a felek, majd március 1-jén a fővárosban 2-0-ra győzött a királyi gárda.

Sport365.hu - Pontot szerzett a Sevilla a Barcelona ellen

A bajnokság újrakezdését követően mindkét együttesnek ez volt a harmadik fellépése, amelyeket követően továbbra is veretlenek. Amíg azonban a Barcelona - amely ezeken gólt sem kapott - két győzelem után először ért el döntetlent, addig a Sevillának a városi rivális Betis legyőzését követően másodszor kellett beérnie egy ponttal. La Liga, 30.


"Mindenesetre mi mindent megteszünk a végső sikerért"
- szögezte le Piqué, aki eddig nyolcszor nyerte meg a La Ligát a Barcelonával.

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók