Egy újabb szög a Barcelona korábbi elnökének koporsójába

Lionel Messi után Gerard Piquére irányult a figyelem.


Kedden Lionel Messi került az El Mundo kiszivárgott dokumentumainak középpontjába, a Barcaleaks sorozat részeként, de a figyelem most Gerard Piquéra terelődött.

A veterán védő idén már rengeteg vita tárgya volt, az El Mundo korábbi kiszivárogtatásai miatt, amik közte és a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Rubiales közötti üzeneteket hozták nyilvánosságra.

A Mundo Deportivo szerint Piqué szerződésének részleteit is nyilvánosságra hozták. Információik szerint az az ötéves kontraktus, amelyet Piqué a korábbi elnökkel, Josep Maria Bartomeuval kötött, a világ legjobban fizetett védőjévé tette őt. Az öt év alatt bruttó 142 millió eurót keresett volna, ami évi 28,4 millió eurónak felel meg. Az adók után ez 15 millió eurót jelentett, ha a bónuszai teljesültek. Úgy tűnik, Piqué azt is kérte, hogy többet fizessenek neki, mint Sergio Ramosnak a Real Madridnál, aki nettó 12,5 millió eurót keresett.

A számok minden bizonnyal szemet szúrnak a Barcelona szurkolóinak. Ez egy újabb szög Bartomeu koporsójába, akinek lassan beigazolódik a híre, hogy jóval a piaci érték felett kötött szerződéseket.

Borítókép és fotók: Lola Bou/Anadolu Agency/Getty Images

Videók