Ancelotti cáfolt

A Real Madrid vezetőedzője szerint a szavait kiforgatták


 Hétfőn délután több honlap idézte Carlo Ancelotti szavait, amelyben a Bajnokok Ligája-győztes edzője arra utalt, hogy nem vesznek részt a jövő évi klub világbajnokságon, mert a FIFA „nevetséges” pénzdíjakat akar fizetni a csapatoknak.

Estére aztán érkezett is a cáfolat az ősz trénertől:

„Az Il Giornale-nek adott interjúmban a FIFA klubvilágbajnoksággal kapcsolatos szavaimat nem úgy értelmezték, ahogy szerettem volna. Semmi sem állhat távolabb tőlem, mint annak a lehetőségnek az elutasítása, hogy egy olyan tornán szerepeljünk, amelyen a Real Madrid nagy címekért harcolhat.”

Erre ráerősített azonnal a Real hivatalos honlapja is:

„A Real Madrid soha sem kérdőjelezte meg a részvételét a FIFA által a következő 2024/2025-ös szezonban megrendezendő új klubvilágbajnokságon. Ezért klubunk a terveknek megfelelően ezen részt fog venni. A célunk, hogy rajongóink milliónyinak nyerjünk egy új címet.”

A jövő évi klubvilágbajnokságot az Egyesült Államokban rendezik majd 32 csapat részvételével. Az új verseny további hét meccset jelenthet a Real Madrid számára az idényben, ezzel 72 találkozóra emelve a csapat által lejátszott lehetséges találkozók számát.

A tornát olyan bírálatok érték, amelyek azzal vádolják a FIFA-t, hogy veszélyezteti a játékosok biztonságát a túlzott terhelésel.

(Fotó: facebook/Real Madrid)

Videók