Káprázatos fordítás után maradt a Bundesligában a Bochum

A Bochum megőrizte élvonalbeli tagságát a német labdarúgó-bajnokságban, miután az osztályozó hétfői visszavágóján ledolgozta 3-0-s hátrányát a másodosztályban bronzérmes Fortuna Düsseldorf otthonában, majd tizenegyesekkel győzött.


A düsseldorfiak a múlt csütörtöki, első meccsen 3-0-ra győztek idegenben, akkor azt hihette mindenki, megvan a feljutás, de ez sem volt elég nekik.

A visszavágón a Bundesligában 16. Bochum hamar vezetést szerzett, a 18. percben Philipp Hofmann talált be.

A második félidő közepén négy perc alatt rúgtak kettőt a vendégek, megint Hofmann, majd Kevin Stoger góljával már egyenlő volt az állás.

A rendes játékidőben újabb találat nem született, így jöhetett a hosszabbítás, ami szintén nem hozott döntést, így tizenegyesek következtek.

Ebben az ötödik sorozat után 4-4 állt az eredményjelzőn, a hetedik párban aztán a japán Ucsino Takasi az égbe lőtte tizenegyesét, így a Bochum ünnepelhetett, a Düsseldorfnak maradt a szívfájdalom. Komoly esélyt szalasztottak el a hazaiak.

Legutóbb 2019-ben az Union Berlin tudta másodosztályú csapatként megnyerni az osztályozót, azóta az élvonalbeli együttesek mindig megőrizték tagságukat.

Bundesliga, osztályozó, visszavágó:

Fortuna Düsseldorf - VfL Bochum 0-3 (0-1, 0-3, 0-3) - tizenegyesekkel: 5-6

A párharcot 3-3-as összesítéssel, tizenegyesekkel a Bochum nyerte.

Videók