15 éve ezen a napon Manchester sírt, Madrid ünnepelt

2009 június 11-én a United elfogadta a Real Madrid Cristiano Ronaldóért tett, csaknem 100 millió eurós ajánlatát.


A Real Madrid elnöke Florentino Pérez már korábban jelezte, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy csapatához csábítsa 2008 Aranylabdásának is megválasztott portugál klasszist, Sir Alex Ferguson pedig nem állt CR útjába, hiszen tudta, a korábbi Sporting játékos már korábban eldöntötte, hogy távozna a csapattól.

„A mai napon a Real Madrid 80 millió fontos ajánlatot tett Cristiano Ronaldóért, a Manchester United pedig engedélyezte a csapatnak, hogy tárgyaljon a játékossal.” – állt az angolok hivatalos közleményében.

„A döntést a portugál játékos külön kérésére hozta meg a klub, miután a 24 éves szélső közölte, hogy távozni szeretne.” – írta a Manchester United.

Ekkora összeget Sir Alex Ferguson sem tudott visszautasítani Ronaldóért, a skót sikeredző a portugálért befolyó összegből szerette volna újjáépíteni a csapatot.

Duncan Drasdo, a Manchester United Supporters Trust elnöke így fogalmazott:

„Nincs információnk arról, hogy ez ne a menedzser döntése lenne, de nyilván a tulajdonosokra is nagy nyomás helyeződik ekkora ajánlat esetén.” – mondta.

„Reméljük, hogy a csapat fejlesztésére fordítják majd a befolyt összeget, elvégre mégis a világ legjobb játékosát adtuk el, ami nagy csalódás.” – folytatta Drasdo.

Ronaldo 2018-ig volt a Real Madrid játékosa, 438 mérkőzésen 450 gólt szerzett, 4 BL-t, és két bajnokságot nyert, egyénileg pedig négy Aranylabdát kapott ez idő alatt.

2018-ban a Juventushoz igazolt, majd három évvel később visszatért a Manchester United csapatához, mielőtt jelenlegi klubjába, a szaúdi Al-Nassrhez igazolt.

(Borítókép: X)

Videók