Mourinho rámutatott, melyik korábbi csapatához nem kötődik sehogyan

Vannak kapcsolatok, amik alapvetően kudarcra vannak ítélve.


Az elmúlt évek legfontosabb meccsére készül a rómaiakkal az Európa Liga döntőjét illetően, de néhány évvel ezelőtt még egyáltalán nem övezte ekkora megbecsülés José Mourinhot, aki 2019 novembere és 2021 áprilisa között a Tottenham kispadján vállalt munkát. A cél egyértelmű volt, hosszú idő után kupát akartak a vitrinbe tenni a tulajdonosok, és úgy érezték, ennek elérésére Mourinho a legalkalmasabb személy.

A házasság mégsem végződött sikersztorival, jól lehet ebben talán a koronavírus is közrejátszott valamelyest, és azóta Antonio Conte bicskája is beletört a kihívásba.

 

 

A portugál edző egy sajtótájékoztatón mesélt az akkori időkről.

„Remélem nem lesznek kiforgatva a szavaim, de az egyetlen klub a karrieremben amivel kapcsolatban nincsenek bennem mély érzelmek, a Tottenham. Valószínűleg azért, mert egy olyan periódusban edzettem őket, amikor a stadion üres volt a pandémia miatt, és mert az elnök [Daniel] Levy nem adott túl sokat nekem. Minden más klubbal kialakult egy kötelék, mert az emberek nem hülyék. Ez nem a győzelemről vagy a vereségről szól. A szurkolók megértik, hogy értük küzdöttem minden nap. A saját szemszögemből vizsgálva, a Roma, Madrid és Inter szurkolója is vagyok, ami egy kölcsönös dolog. Örökre kötődök majd a Romához és a többi általam irányított egyesülethez.”

Ha már különböző klubok, természetesen a sikeres szereplése ismét felkeltette a lázasan edző után kutató csapatok figyelmét, legutóbb épp a párizsiak érdeklődéséről olvashattunk.

„Nem szeretek a meccsek előtt nyilatkozni, játszani annál inkább. Sajnos nem léphetünk pályára döntőkben minden héten. Nem magamra gondolok. Futballozni akarunk és szerdán meg is adatik erre a lehetőség.”

 

 

A Puskás Arénában a finálét május 31-én rendezik meg, az AS Roma ellenfele a Sevilla lesz 21 órai kezdettel.

Borítókép: Getty Images Europe / LightRocket  Nicolò Campo
 

Videók