"Ronaldo mindenki fölött áll"

A 46 születésnapját ünneplő legenda előtt mindenki megemeli a kalapját.


Ronaldo Nazario 1976. szeptember 18-án látta meg a napvilágot, de mivel édesapjának nem sikerült időben regisztráltatnia őt, az anyakönyvi kivonatában szeptember 22-e szerepel. Akárhogy is a 46. születésnapját ünneplő sztár előtt az egész világ tiszteleg. Korábban a Sky Sportsnál dobták fel a kérdést, miszerint ki a jobb focista? Cristiano Ronaldo vagy Ronaldo Nazario? Sokak szerint nem lehet, vagy fölösleges őket összehasonlítani, de a sztárok most elmondták döntésüket, ami alapján nincs kérdés.

Zlatan Ibrahimovic:
"Ronaldóból kettő van, viszont Cristiano soha nem lesz olyan, mint a brazil. Fölösleges az összehasonlítás."

Hernán Crespo:
"A Fenomén sokkal erősebb volt mindenkinél, egyszerűen ő a legjobb."

Clerence Seedorf:
"Cristiano Ronaldo elképesztő milyen teljesítményt nyújt, de a brazil Ronaldo egy másik bolygóról jött. Őt nem éri fel senki."

Diego Maradona:
A brazil Ronaldo a futballtörténelem legjobb játékosa. Sajnálhatjuk, hogy ennyi sérülés érte a pályafutása során, hiszen még nagyobb doglokra is képes lehetett volna."

Lionel Messi:
"A brazil egy igazi jelenség volt. Sosem láttam hozzá hasonló játékost. Zidane, Rivaldo vagy Ronaldinho mind olyan játékosok akiket tisztelek, de Ronaldo mindenki fölött áll. Ő az, akire mindig is felnéztem."

José Mourinho:
"Cristiano Ronaldo és Lionel Messi korunk két legnagyobb zsenije, de egyik sem ér fel oda, ahol Ronaldo Nazario járt valaha is."

Kaká:
"A brazil Ronaldo volt a legjobb játékos, akivel valaha is egy csapatban játszottam. Amit ő művelt a pályán, azt senki más nem tudja."

Ronaldinho:
"A történelem legjobb játékosa a brazil Ronaldo. Jelenleg talán Martinelli az, aki a jövőben képes lehet hasonló dolgokra."

Forrás: skysports.com
Borítókép: Koichi Kamoshida/Getty Images

Videók